FERRINO VAŘ – Tortilla a nebe (PR)

FERRINO VAŘ – Tortilla a nebe (PR)

Končí den na horách. Postavím stan a připravím spaní. Když jedu jen na pár dní, nelituji v batohu kila navíc, abych si z téhle chvíle udělal gurmánský zážitek. Ukážu vám, jak snadno mít ,,boule za ušima“. Ve FERRINO VAŘ se s vámi podělím o moje neoblíbenější outdoorové recepty…

Končí den na horách. Ze zad shodím batoh, ramena si konečně oddechnou. Postavím stan a připravím spaní. Tyhle chvíle mám nejraději. Vedou se řeči, smějeme se dávno fousatým historkám. Kolem dokola kopec vedle kopce a nad tím vším slunce zmalovalo nebe jako lehkou holku.

Tohle jídlo si často dělám i doma. Je jednoduché, rychlé a je jen na vás, co do něj nakonec dáte. Základem jsou tortilly. Prodávají se v různém počtu a velikostech. Pro přípravu v přírodě volím ty menší kvůli pánvičce.

Na suchou, ještě ne zcela rozpálenou pánev položím pár kroužků cibule a tři plátky slaniny. Počkám, až se opečou a pustí šťávu. Pánev sundám z ohně, slaninu s cibulí přendám na tortillu, kterou jsem pokladl plátky sýra a posypal nadrolenou nivou. Okořením pepřem a trochou chilli. Pánev s tortillou vrátím na vařič, opatrně ji zabalim a za častého obracení počkám, až sýry rozměknou a chutě se propojí. To je celé. A je to za pár minut.

Na obloze se objevují první hvězdy. Ze stanu od vedle voní kuře na paprice. Z pytlíku samozřejmě. Bon apetit! Moje rada: Na mastnou pánev při čištění můžete použít kapradí nebo vylouhované sáčky od čaje.

Zkušenosti čtenářů

alpenstock

Mastnota jde nejlíp sundat smrkovým suchým jehličím. Stačí jehličí nasypat do nádoby, čím víc, tím líp, a rukou to roztírat po stěnách.A jedno deci vody pak stačí na vymytí ešusu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: