Končí den na horách. Postavím stan a připravím spaní. Když jedu jen na pár dní, nelituji v batohu kila navíc, abych si z téhle chvíle udělal gurmánský zážitek. Ukážu vám, jak snadno mít ,,boule za ušima“. Ve FERRINO VAŘ se s vámi podělím o moje neoblíbenější outdoorové recepty…
Končí den na horách. Ze zad shodím batoh, ramena si konečně oddechnou. Postavím stan a připravím spaní. Tyhle chvíle mám nejraději. Vedou se řeči, smějeme se dávno fousatým historkám. Kolem dokola kopec vedle kopce a nad tím vším slunce zmalovalo nebe jako lehkou holku.
Tohle jídlo si často dělám i doma. Je jednoduché, rychlé a je jen na vás, co do něj nakonec dáte. Základem jsou tortilly. Prodávají se v různém počtu a velikostech. Pro přípravu v přírodě volím ty menší kvůli pánvičce.
Na suchou, ještě ne zcela rozpálenou pánev položím pár kroužků cibule a tři plátky slaniny. Počkám, až se opečou a pustí šťávu. Pánev sundám z ohně, slaninu s cibulí přendám na tortillu, kterou jsem pokladl plátky sýra a posypal nadrolenou nivou. Okořením pepřem a trochou chilli. Pánev s tortillou vrátím na vařič, opatrně ji zabalim a za častého obracení počkám, až sýry rozměknou a chutě se propojí. To je celé. A je to za pár minut.
Na obloze se objevují první hvězdy. Ze stanu od vedle voní kuře na paprice. Z pytlíku samozřejmě. Bon apetit! Moje rada: Na mastnou pánev při čištění můžete použít kapradí nebo vylouhované sáčky od čaje.
Mastnota jde nejlíp sundat smrkovým suchým jehličím. Stačí jehličí nasypat do nádoby, čím víc, tím líp, a rukou to roztírat po stěnách.A jedno deci vody pak stačí na vymytí ešusu