Články


Sport Prague 2001 podzim
Tip na trip

Sport Prague 2001 podzim

V těchto dnech se koná další ročník mezinárodního veletrhu Sport Prague 2001. Je zde však několik rozdílů a novinek, které jej odlišují od těch předchozích ročníků a to spíše k směrem k horšímu. V následující vás seznámíme s aktuálním děním na veletrhu ..

Hannah – novinky na sezónu 2002
Tip na trip

Hannah – novinky na sezónu 2002

Ve dnech 4.9. – 6.9. pořádala firma Hannah pro obchodníky a novináře akci, na které byly představeny připravované novinky na sezónu 2002. Redaktoři Outdoorového vybavení byli samozřejmě při tom a rádi vás nyní seznámíme s tím co se připravuje …

Vlci – mediální hysterie!?
Tip na trip

Vlci – mediální hysterie!?

V poslední době jsou média zaplavena články s palcovými titulky hlásajícími napadení člověka vlkem. Jedná se o dramatizování a neúměrnou medializaci tohoto problému, ještě jako důsledek odeznívající prázdninové „okurkové“ sezóny? …

Lze zabránit tragédiím?
Tip na trip

Lze zabránit tragédiím?

Počátkem července proběhla i českými médii zpráva o neštěstí na řece Grovu v Norsku, při kterém zahynul zkušený kajakář z Ostravy. Každá podobná tragédie vyvolává otázky. Kde se stala chyba? Dalo se nehodě zabránit? Přinášíme podrobné informace a k tématu se brzy vrátíme článkem o zásadách, jak podobným situacím předcházet a jak jim čelit.

Sport Prague se stěhuje do Letňan
Tip na trip

Sport Prague se stěhuje do Letňan

Největší sportovní veletrh v ČR – SPORT PRAGUE podzim 2001 – se letos uskuteční v novém veletržním areálu PVA Letňany v termínu od 21. – 23. září. Tak jako v minulých letech bude pátek (21.9) vyhrazen obchodníkům a v sobotu a neděli otevře veletrh brány veřejnosti. Otevřeno bude denně od 9:00 do 18:00 hodin a po dobu konámí veletrhu bude zajištěna kyvadlová doprava ze stanice metra B Českomoravská. Více informací naleznete v rubrice akce:Sport Prague podzim 2001

Co nového v lehké váze?
Tip na trip

Co nového v lehké váze?

Rád bych vám přestavil několik výrobků, na které jsem narazil na cestě za váhově minimálním turistickým vybavením. Všechny je považuji za prozatímní vrchol v možnostech ušetřit váhu výzbroje. Pokud znáte ještě něco lehčího, budu rád, když se mi ozvete a článek doplníme.

Nejlepší turistický cepín
Horolezectví

Nejlepší turistický cepín

Tak nejlepší cepín je ten, který máte v krizové situaci u sebe. Jinak z praxe horského vůdce vím, že i mezi turistickými cepíny jsou rozdíly, které dělají z těch špatných motyčky na okopávání zahrádky a z těch dobrých nástroje pro lezení v horách. Co tedy požadovat od dobrého turistického cepínu?

Alpine Show 2001
Tip na trip

Alpine Show 2001

Ve dnech 17. a 18. srpna se ve Sky Clubu Brumlovka konala vůbec poprvé výstava Alpine Show 2001. Výstava byla zaměřením výstavou kontraktační a specializovanou a to na horolezectví a turistiku. Byli jsme u toho a tak vám přinášíme čerstvou reportáž …

Alpine show a Testiáda dnes!
Tip na trip

Alpine show a Testiáda dnes!

Pořadatelé 1. specializované outdoorové výstavy Alpine Show zvou na pražskou Brumlovku obchodníky i všechny, kdo se profesně zajímají o vybavení pro outdoorové sporty. Výstava je otevřena v pátek a sobotu od 9.00 do 18.00. V pátek v 17.00 začíná hodinová Testiáda, společensky pojaté testy stanů, vařičů a dalších výrobků, kde se také můžete setkat s redakčním týmem Malého Průvodce.

Propojení přehledů a foto!
Tip na trip

Propojení přehledů a foto!

Již nějakou dobu mohli návštěvníci našich stránek ocenit možnost propojení přehledových tabulek stanů a batohů s kartami výrobků. Nyní je propojení s kartami výrobků hotové u všech přehledů, takže se odtud (názvy výrobků jsou podtržené) můžete rychle a přímo podívat na jednotlivé karty. Přitom je databáze Malého Průvodce neustále doplňována, celkový počet karet výrobků na našich stránkách nyní dosáhl čísla 345!