Články


Vodácké novinky v Salt Lake
Tip na trip

Vodácké novinky v Salt Lake

Přinášíme prvních pár novinek od předních vodáckých výrobců z veletrhu Outdoor Retailer Summer Market v americkém Salt Lake City. Nové designy, technologie a materiály přímo zahltily největší letní outdoorový veletrh planety. Kam se bude ubírat vývoj zejména lodí na divokou vodu předpokládal asi jen málokdo…

Vodáci, záplavy a bezpečnost
Tip na trip

Vodáci, záplavy a bezpečnost

Vodní pohroma, která právě postihla českou kotlinu, klade maximální nároky na všechny, kdo mají k vodě nějaký vztah, ať už u ní žijí, pracují, a nebo také na vodu jezdí. Ukazuje se, že i vodáci musí být mnohem odpovědnější a opatrnější, protože dravý proud rozvodněné řeky má ničivou sílu.

Možnost exploze čelovky Petzl SAXO AQUA!
Tip na trip

Možnost exploze čelovky Petzl SAXO AQUA!

Na základě informací firmy Petzl a českého distributora Vertical Sport bychom rádi upozornili majitele čelovky Petzl Saxo Aqua E39 na možnost exploze baterií u tohoto modelu! Vznikem plynných emisí z vadných baterií může dojít k výbuchu a ohrožení uživatele. Více informací …

Jaké bylo letošní letní ISPO 2002
Tip na trip

Jaké bylo letošní letní ISPO 2002

Letošní ISPO se konalo od 3. do 6. srpna tradičně v nádherných moderních prostorách mnichovského výstaviště. Z hlediska outdooru nebylo a není tolik klíčové jako například veletrh Outdoor ve Friedrichshafenu, outdoor je pouhou součástí, přesto je zde možné každoročně vysledovat obecné trendy a směr kterým se ubírají novinky a vývoj v oblasti outdooru.

Jak přežít na vodě?
Tip na trip

Jak přežít na vodě?

Po řekách tuzemských i zahraničních se prohání zástupy českých vodáků tu více, tu méně zkušených. Na vodě člověk nikdy neví, kdy se dostane do nebezpečné situace a proto Vojta Jančar připravil několik článků o tom, jak snížit nebezpečí problémů na minimum. Trend bezpečnosti sledujeme ostatně dlouhodobě a věříme, že prevence je věc důležitá. Omlouváme se všem, pro které budou některé části nudné, jiným však mohou pomoci v nesnázích.

Veletrhy na obzoru
Tip na trip

Veletrhy na obzoru

Blíží se kolotoč veletrhů, první, mamutí ISPO v Mnichově již proběhl a Outdoor Retailer v Salt Lake City už nám běží. Následovat bude jedna akce za druhou, kde se evropské i naší veřejnosti představí novinky na příští sezóny. Přehled veletrhů a akcí jsme přinesli před časem v článku „Veletržní a informační exploze“ a dnes doplňujeme několik postřehů našich redaktorů.

Veletrhy na obzoru
Tip na trip

Veletrhy na obzoru

Blíží se kolotoč veletrhů, první, mamutí ISPO v Mnichově již proběhlo a Outdoor Retailer v Salt Lake City už nám běží. Následovat bude jedna akce za druhou, kde se evropské i naší veřejnosti představí novinky na příští sezóny. Přehled veletrhů a akcí jsme přinesli před časem v článku „Veletržní a informační exploze“ a dnes doplňujeme několik postřehů našich redaktorů.

Outdoor Retailer Summer Market
Tip na trip

Outdoor Retailer Summer Market

Včera 8.8.2002 odstartoval v Salt Lake City největší světový veletrh outdoorového vybaveni, Outdoor Retailer Summer Market, kterého se účastní přes 800 firem z celého světa, včetně několika českých výrobců. Svět outdooru Vám přináší aktuální zpravodajství přímo z místa konání!

Zemřel Hans Matz
Tip na trip

Zemřel Hans Matz

Rakouští vodáci a vodáci z německy mluvících zemí jej dobře znají. Ale nebyl neznám ani v ostatní Evropě. Pro starší českou vodáckou generaci (pokud se k těm informacím dostali) byl něco jako Eric Jackson, „Cheesy“ nebo Steve Fischer či Shaun Baker pro současné milovníky divoké vody. Autor 13 vodáckých knih, průvodců a kilometráží z celé Evropy, na svém kontě měl 53 prvosjezdů a 344 sjetých řek – HANS MATZ, zemřel ve věku nedožitých 80 let. Ještě vloni se zúčastnil vodáckého maratónu na Kampu, kde byl naposledy v domovském KC Gars členem. Ještě letos ve svém věku sjížděl v kajaku Gail. Stálý člen AKC Mnichov, což je klub extrémních jezdců, který je znám i u nás. Díky jeho vodácké široké činnosti mu spolkový prezident propůjčil titul „profesor“. Dva dny před jeho smrtí mu vyšla poslední kniha o Gailu v nakladatelství Pollner Verlag. Již nikdy tuhle knihu nepodepíše.

Zemřel Hans Matz
Tip na trip

Zemřel Hans Matz

Rakouští vodáci a vodáci z německy mluvících zemí jej dobře znají. Ale nebyl neznám ani v ostatní Evropě. Pro starší českou vodáckou generaci (pokud se k těm informacím dostali) byl něco jako Eric Jackson, „Cheesy“ nebo Steve Fischer či Shaun Baker pro současné milovníky divoké vody.