Články


Spor o antibakteriální úpravu ponožek
Tip na trip

Spor o antibakteriální úpravu ponožek

Jistě nejen nás zaujal test ponožek, který vyšel v MF DNES ve středu 16. října. Mezi kritizované vlastnosti patřila podle autorů článku i nefunkčnost antibakteriální úpravy několika outdoorových ponožek. Přinášíme reakce některých prodejců ponožek a doufáme, že se k tomuto tématu ozvou i další odborníci.

Devítiletý hoch zemřel při túře v Alpách!
Tip na trip

Devítiletý hoch zemřel při túře v Alpách!

29.10.2002 – Devítiletý chlapec z České republiky tragicky zahynul při výstupu na třítisícový vrchol Keeseck (3087 m) ve východním Tyrolsku, na který se vydal se svým otcem a dalšími turisty. Článek o jedné nezodpovědnosti a nečekané souvislosti případu se zmizením Jany Kubištové v Ekvádoru!

Nový veletrh startuje
Tip na trip

Nový veletrh startuje

Zájem o outdoorové a sportovní aktivity stoupá a třetí listopadový víkend umožní posoudit všem přátelům tohoto životního stylu kvalitu a životaschopnost nového veletržního projektu. Ve dnech 14. – 17. 11. se v Brně uskuteční první ročník mezinárodního sportovního veletrhu SPORT Life. Jak bude vypadat přibližuje náš článek.

Slušnost
Tip na trip

Slušnost

Procházíte kouzelným lesem zahaleným do barevného pláště podzimu. Slunce svítí, drobné mráčky plují nad hlavou. V myšlenkách se touláte celou tou nádherou kolem a je vám krásně. Vtom potkáváte člověka. „Dobrý den,“ zdravíte …

Do nového obchodu
Tip na trip

Do nového obchodu

Rád chodím do nových obchodů, líbí se mi nápady tvůrců interiéru, zkoumám neokoukané prostory a ochotu v tvářích prodavačů. V Praze v nedávné době přibylo nebo se přesunulo několik outdoorových obchodů – víte o nich?

Kavkaz za tři týdny
Tip na trip

Kavkaz za tři týdny

Cesty na Kavkaz jsou v poslední době často diskutované. Technicky se tam lze dostat více způsoby. Stopem, autobusem, vlakem, letecky. Zájemce se může rozhodnout mezi využitím služeb cestovních kanceláří nebo vlastních sil. Všechno má své pro i proti, každý si může vybrat podle svého vkusu.

Táboříte beze stop?
Tip na trip

Táboříte beze stop?

Máte radost, když najdete ideální místo k táboření? Místo v přírodě, kde ještě nebyl nikdo před vámi. Takových míst je na Zemi čím dál méně a cesty k nim jsou stále delší. Přesto stačí málo a alespoň ten pocit prvních obyvatel panenského kousíčku Země si můžete vychutnat. Jen mít to štěstí aby i vaši předchůdci věděli jak tábořit beze stop.

Sport Prague – neklid outdoorového fandy
Tip na trip

Sport Prague – neklid outdoorového fandy

Kdo dorazil v pátek či sobotu 20. a 21. září ve složitém pražském dopravním bludišti až do Letňan na podzimní veletrh Sport Prague 2002, musel být na první pohled zklamán. Ale na druhý pohled už mohl téměř každý outdoorák najít poměrně dost zajímavostí, které stály za to se …

Má Gore-Tex dalšího vyzyvatele?
Tip na trip

Má Gore-Tex dalšího vyzyvatele?

Společnost BHA nedávno zveřejnila zajímavé výsledky testu provedených nezávislou švýcarskou laboratoří EMPA, které ukazuji, že eVENT je v současnosti zřejmě nejlépe dýchající materiál na trhu. EMPA srovnávala vzorky eVENTu a nejnovějšího Gore Texu XCR a měřila odpor materiálu pro prostup vodní páry …

To základní o kolech
Rady k vybavení

To základní o kolech

V článcích „To základní o …“ můžete najít přehledně zpracované ty nejzákladnější informace, které by měl každý člověk zajímající se o vybavení do přírody znát. Postupně by se zde měly objevit základní informace ze všech oblastí. Tento článek na toto téma je o kolech.