Jiří Červinka

Články autora

Turistická encyklopedie České republiky
Tip na trip

Turistická encyklopedie České republiky

Pokud se rádi touláte českými luhy a háji po vlastní trase, mohla by vás zaujmout Turistická encyklopedie, která letos vyšla v nakladatelství Reader´s Digest Výběr. Jedná se o souborný přehled základních informací, který by mohl při připravě trasy pomoci, pokud se váš zájem týká památek, vybraných přírodních zajímavostí nebo historie měst i obcí.

Letem Českým Světem 1898
Outdoorové knihy a filmy

Letem Českým Světem 1898

Ze zaprášeného batohu jsme vylovili více než sto let starou podivuhodnou knihu nakladatele Jos. R. Vilímka, v níž je otištěno 500 velkoformátových fotografií památek a krajiny z území pozdějšího Československa. Pokochejte se ukázkami. Máme i návrh – pokud nám zašlete současný snímek co nejpodobnější těm zveřejněným starým fotografiím, rádi ho k článku přidáme…

Eva Obůrková: Výlety s dětmi
Tip na trip

Eva Obůrková: Výlety s dětmi

Kniha Výlety s dětmi je rozšířeným a přepracovaným vydáním staršího titulu. V rámci našeho seriálu vybavení pro děti není od věci zmínit se i o téhle knížce. Je totiž plná inspirace, kam vyrazit s malými človíčky za strašidly, památkami, zajímavostmi i zábavou. Kniha je součástí širší a pro čtenáře podobně strukturované nabídky nakladatelství Computer Press.

Vyšel Malý Průvodce světem outdooru 2010
Tip na trip

Vyšel Malý Průvodce světem outdooru 2010

Dostala se vám již někdy do rukou tištěná ročenka Malý Průvodce světem outdooru? Vychází pravidelně každé jaro a obsahuje maximum informací o outdoorovém vybavení. Pokud jste ročenku ještě nikdy nečetli, máte příležitost. Malý průvodce právě vychází…

Průběžná evoluce batohů
Tip na trip

Průběžná evoluce batohů

Turistické batohy neprošly za poslední roky žádnou revoluční změnou, ale přesto jde technologický i designový pokrok neustále kupředu. Podívejme se, co se za poslední dobu změnilo v oblasti batohů, co ještě před několika lety bylo výjimkou a dnes už považujeme za samozřejmost. A také nahlédněme, kterým směrem bude pokrok mířit dál.

Chytré textilile na S1
Tip na trip

Chytré textilile na S1

Novinky vystavené na brněnském veletrhu S1 jsme představili dopředu v samostatném článku. Ze samotného veletrhu proto přineseme postupně několik zajímavostí a dojmů. Stejně jako loňského roku připravili pořadatelé veletrhu S1 přednášky o textilních novinkách. Jak se nám líbily?

Nejlepší reportáže
Tip na trip

Nejlepší reportáže

Zpravodajství z veletrhů se na našem webu ustálilo do podoby podrobné informace o zajímavých exponátech zúčastněných značek. Jakou mají tyto články oblibu? Jaké pořadí jste stanovili zpravodajství z jednotlivých veletrhů v uplynulém roce měřeno počtem čtenářů, v počtem přečtení každého článku? Celkem jsme loni navštívíli a popsali pět sportovních a outdoorových veletrhů.

Bez čeho těžko přežijete rok 2010
Tip na trip

Bez čeho těžko přežijete rok 2010

Po celý rok testujeme vybavení a hledáme hnidy, proto chceme dnes test netest učinit výjimku a doporučit následující vybavení, bez kterého na první pohled pravděpodobnost přežití klesá prakticky pod nulu. Potěšte se tedy s námi outdoorovým vybavením do opravdové nepohody…

Veletrhy 2010
Tip na trip

Veletrhy 2010

Na přelomu starého a nového roku přinášíme každoročně přehled veletrhů a výstav souvisejících s vybavením pro pobyt v přírodě. Významnou změnou pro český outdoor v roce 2010 je ukončení dlouholeté tradice veletrhu Sport Prague. Přehled je určen pro všechny, kteří plánují návštěvu nebo hodlají sami vystavovat…

Posledních 500 metrů Marka Holečka
Tip na trip

Posledních 500 metrů Marka Holečka

Marek Holeček a Zdeněk Hrubý se koncem srpna pokusili o něco neobvyklého, o prvovýstup alpským stylem dosud neslezenou cestou na osmitisícový Gasherbrum v Pákistánu (8068 m). Už před cestou jsme v článku O alpském stylu… psali o tom, že prvovýstup není dnes na osmitisícovkách nic jednoduchého a tak byla expedice Klattermusen New Decision sledována s velkým zájmem.

1 4 5 6 7 8 17