Jiří Červinka

Články autora

Do nového obchodu
Tip na trip

Do nového obchodu

Rád chodím do nových obchodů, líbí se mi nápady tvůrců interiéru, zkoumám neokoukané prostory a ochotu v tvářích prodavačů. V Praze v nedávné době přibylo nebo se přesunulo několik outdoorových obchodů – víte o nich?

Veletrhy na obzoru
Tip na trip

Veletrhy na obzoru

Blíží se kolotoč veletrhů, první, mamutí ISPO v Mnichově již proběhl a Outdoor Retailer v Salt Lake City už nám běží. Následovat bude jedna akce za druhou, kde se evropské i naší veřejnosti představí novinky na příští sezóny. Přehled veletrhů a akcí jsme přinesli před časem v článku „Veletržní a informační exploze“ a dnes doplňujeme několik postřehů našich redaktorů.

Veletrhy na obzoru
Tip na trip

Veletrhy na obzoru

Blíží se kolotoč veletrhů, první, mamutí ISPO v Mnichově již proběhlo a Outdoor Retailer v Salt Lake City už nám běží. Následovat bude jedna akce za druhou, kde se evropské i naší veřejnosti představí novinky na příští sezóny. Přehled veletrhů a akcí jsme přinesli před časem v článku „Veletržní a informační exploze“ a dnes doplňujeme několik postřehů našich redaktorů.

Alpine Show – druhý ročník v září!
Tip na trip

Alpine Show – druhý ročník v září!

Začátkem září se koná výstava Alpine show aspirující na roli významné kontraktační akce specializované na horolezectví, pěší a vodní turistiku. Výstava je určena především prodejcům a odborníkům v oblasti outdoorového vybavení. Registraci a informace naleznete na adrese www.alpineshow.cz. Po úspěšném prvním ročníku …

Veletržní a informační exploze
Tip na trip

Veletržní a informační exploze

Obliba pobytu v přírodě má stoupající tendenci a úměrně tomu se zvyšuje i snaha zpřístupnit potřebné informace stále širšímu okruhu zájemců. Letošní nabídka veletrhů, výstav i tištěných katalogů je proto opět o něco bohatší než loňského roku. Pojďme se trochu porozhlédnout, jaké „menu“ nám pořadatelé a vydavatelé připravili …

Svět outdoorových CK
Tip na trip

Svět outdoorových CK

Go 2002, Brno: Pojem outdoorová cestovní kancelář bohužel nenaleznete v katalogu výstavy GO, přestože jde o termín používaný a pro okruh čtenářů Malého Průvodce poměrně důležitý. Na brněnském veletrhu GO 2002 ve dnech 10.-13. ledna jsme se zajímali, co nového můžeme právě v této oblasti v nadcházející sezóně očekávat.

Fámy a záludnosti jižní polokoule
Tip na trip

Fámy a záludnosti jižní polokoule

Cestovatel, který překročí rovník a vstoupí na opačnou polokouli planety Země, se sice nemusí obávat návalů krve do hlavy způsobených putováním hlavou dolů u protinožců, ale i tak mu zbývá dost překvapení, se kterými se musí vyrovnat. Běžné turisty možná udiví, kolik letitých návyků Severu tu neplatí.

Nafukovací čluny v nových barvách
Tip na trip

Nafukovací čluny v nových barvách

Příznivci i odpůrci dosavadního barevného provedení nafukovacích člunů Gumotexu mají napilno. Ti první mají poslední příležitost k nákupu, pokud starou barevnou kombinaci ještě seženou, ti druzí si brzo přijdou na své. Gumotex totiž významným způsobem změnil barvy svých výrobků.

Turisté chybu nepřiznali
Tip na trip

Turisté chybu nepřiznali

Redakce časopisu Turista odmítla naši kritiku, ve které jsme poukazovali na etickou nepřípustnost vydávání (nejen podle našeho názoru) v podstatě propagačního článku o botách s Gore-Texem za text nezávislého odborníka (viz Polemika o botách a Gore-Texu – 27.9.1999). Jednalo se o článek Romana Kamlera v čísle 4/99 časopisu Turista.

Polemika o botách a Gore-Texu
Tip na trip

Polemika o botách a Gore-Texu

Časopis Turista uveřejnil článek Romana Kamlera, který polemizuje s textem Malého Průvodce 99 v kapitole „Boty“. Jde o zajímavé doplnění a upřesnění vlastností bot s Gore-Texem a proto jsme se rozhodli názor pana Kamlera přetisknout, i když s ním ve všech závěrech nemůžeme zcela souhlasit.