Jiří Červinka

Články autora

Co najdete v Malém průvodci 2003
Tip na trip

Co najdete v Malém průvodci 2003

Od prvního květnového týdne je již ročenka Malý průvodce světem outdooru 2003 v prodeji ve všech outdoorových obchodech, které si ji objednaly. Ročenka Malý Průvodce světem outdooru 2003 má celkem 180 stran! Redakce Světa outdooru zažila největší nápor v historii. Pokud počítáme jen zcela nové původní texty, vyjde v ročence Malý Průvodce více než 80 stran informací a tabulek. Když k tomu připojíme rozhovory se zajímavými lidmi, doplněné Základní informace a aktuální Adresáře obchodů i firem, bude letošní ročenka doslova rukovětí moderního outdooru …

Zásadní změny ISPO-léto 2003
Tip na trip

Zásadní změny ISPO-léto 2003

Zcela nevídané změny připravil pro své příznivce a návštěvníky největší světový odborný sportovní veletrh ISPO-léto 2003. Tou největší novinkou je termín. Brány nového výstaviště v Mnichově se otevřou již v neděli 29. června. Ale i další změny překvapí – pro outdoorové odborníky je jistě příjemnou změnou větší důraz na outdoor a volný čas. Další novinkou je zcela nové kontraktační setkání Outdoor-Bike-Ordershow …

Oheň jako záchrana života
Tip na trip

Oheň jako záchrana života

Boj o život se nemusí vždy odehrát v daleké divočině. V únoru 2003 sešli dva běžkaři v Jeseníkách z cesty a museli nouzově přenocovat. Ačkoliv měli mobil, počasí bylo tak zlé, že jejich nalezení trvalo plných osmnáct hodin. Naštěstí byli dobře připraveni, dokázali si udělat nouzový příbytek a rozdělat oheň, což jim zřejmě zachránilo život. Víte, jak rozdělat v nouzi oheň?

Na obzoru Sport Prague 2003 jaro
Tip na trip

Na obzoru Sport Prague 2003 jaro

Outdoorová sezóna začíná ve veletržním areálu v pražských Letňanech, kde proběhne ve dnech 26.2. – 1.3. 2003 již 24. ročník mezinárodního sportovního veletrhu SPORT PRAGUE. V naší předveletržní anketě jste mohli vyhrát volné vstupenky na tento největší sportovní veletrh u nás. Nejste mezi vylosovanými? …

Zemřel CESTOVATEL Jiří Hanzelka
Tip na trip

Zemřel CESTOVATEL Jiří Hanzelka

Bude chybět všem. Smutné zprávy jsou vždy těžší než ostatní informace, je obtížné najít vhodná slova. Jiří Hanzelka bude chybět všem cestovatelským a dobrodružným duším, ale jedné jistě bude chybět nejvíc. Jako nerozlučná dvojice Hanzelka – Zikmund projeli společně několik kontinentů, napsali pěknou řádku knih a natočili mnoho filmů. Byli vzorem pro mnohé dnešní outdoorové dobrodruhy. Jiří Hanzelka odešel v sobotu 15. 2. ve věku 82 let na svoji nejdelší cestu, ale bude se velmi často vracet prostřednictvím úctyhodného díla, které spolu s Miroslavem Zikmundem vytvořili.

Bezpečnost a riziko na skále a ledu II. díl
Tip na trip

Bezpečnost a riziko na skále a ledu II. díl

Již první díl publikace Pita Schuberta, který vyšel v roce 1994 (česky 1997), vzbudil mimořádnou pozornost a podobně tomu bude i s druhou knihou. I zde informuje autor o nebezpečí v horách prostřednictvím skutečných událostí. které od vydání první knihy zaznamenal při své práci v Bezpečnostní komisi Německého horolezeckého svazu (DAV). Nejde o učebnici, ačkoliv poučení si může vzít začínající …

Veletrhy 2003
Tip na trip

Veletrhy 2003

Přinášíme kalendář outdoorových veletrhů u nás i v zahraničí. Obliba outdoorových veletrhů neustále roste a v poslední době zaznamenáváme nástup velkých veletržních společností. Nejvýraznější novinkou je rozmach veletržní společnosti Messe Düsseldorf, po premiéře nového veletrhu v Brně se chystá zcela nový projekt TourNatur v Düsseldorfu.

Změnili adresu
Tip na trip

Změnili adresu

Přinášíme přehled povodňových změn, ale i další nové adresy firem i obchodů, které jsme od prázdnin zaznamenali. Letošní povodňové léto mnohé donutilo změnit adresu ze dne na den a bohužel často „ubyly“ i starosti se stěhováním. Nebylo co stěhovat a někdy nebylo ani odkud. Z firem blízkých outdooru se pod vodou ocitla například sídla firem Moira, Profiplast, Freytag & Berndt, či vodácká prodejna Hiko u trojského kanálu.

Spor o antibakteriální úpravu ponožek
Tip na trip

Spor o antibakteriální úpravu ponožek

Jistě nejen nás zaujal test ponožek, který vyšel v MF DNES ve středu 16. října. Mezi kritizované vlastnosti patřila podle autorů článku i nefunkčnost antibakteriální úpravy několika outdoorových ponožek. Přinášíme reakce některých prodejců ponožek a doufáme, že se k tomuto tématu ozvou i další odborníci.

Nový veletrh startuje
Tip na trip

Nový veletrh startuje

Zájem o outdoorové a sportovní aktivity stoupá a třetí listopadový víkend umožní posoudit všem přátelům tohoto životního stylu kvalitu a životaschopnost nového veletržního projektu. Ve dnech 14. – 17. 11. se v Brně uskuteční první ročník mezinárodního sportovního veletrhu SPORT Life. Jak bude vypadat přibližuje náš článek.